Annons
Annons Annons

Senaste nytt från Läkartidningen

5 frågor till Lars Wallentin

Författarintervjun 04 DEC 2018 Lars Wallentin, senior professor, har skrivit om utvecklingen av NOAK-läkemedel i veckans tema »NOAK – 10 år i Sverige«. ()

5 frågor till Ulrika Marking

Författarintervjun 27 NOV 2018 Ulrika Marking, ST-läkare vid infektionskliniken, Danderyds sjukhus i Stockholm, har tillsammans med kollegor har skrivit en fallbeskrivning om ornitos.  ()

5 frågor till Anders Carlstedt

Författarintervjun 14 NOV 2018 Anders Carlstedt, f d överläkare kirurgi, Centralsjukhuset, Karlstad, är en av författarna till en artikel om abdominell rektus­diastas. ()

4 frågor till Carolina Widinghoff

Författarintervjun 14 NOV 2018 Carolina Widinghoff, doktorand i beroende­medicin med inriktning på spelberoende, Lunds universitet, har tillsammans med Anders Håkansson skrivit en översikt om spelberoende. ()

5 frågor till Anders Lundberg

Författarintervjun 30 OKT 2018 Anders Lundberg, ST-läkare och doktorand, Hudiksvalls sjukhus och Karolins­ka institutet, Stockholm, har tillsammans med kollegor skrivit en ABC-artikel om elkonvertering och defibrillering. ()

5 frågor till Anna Bergström

Författarintervjun 22 OKT 2018 Anna Bergström, specialistläkare, är en av flera författare till en översiktsartikel om mastocytos i huden. ()

4 frågor till Felicia Ahlner

Författarintervjun 16 OKT 2018 Felicia Ahlner, folkhälsovetare, Göteborgs universitet, är en av författarna till en artikel om alkoholproblematik hos äldre. ()

5 frågor till Rebecca Ahlin

Författarintervjun 10 OKT 2018 Rebecca Ahlin, dietist vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, är en av författarna till en artikel om kostråd vid strålbehandling av cancer i lilla bäckenet. ()

4 frågor till Thorsteinn S Arnljots

Författarintervjun 02 OKT 2018 Thorsteinn S Arnljots, ST-läkare, har tillsammans med Branka Samolov skrivit en översikts­artikel om ögonfrät­skador. ()

4 frågor till Ingemar Björkhem

Författarintervjun 24 SEP 2018 Ingemar Björkhem, senior professor på Karolinska universitetssjukhuset, är en av författarna till en artikel om cerebrotendinös xantomatos. ()

5 frågor till Carl Sjöström

Författarintervjun 17 SEP 2018 Carl Sjöström, överläkare, har skrivit en artikel om funktionella somatiska symtom i veckans tema. ()

5 frågor till Max Levin

Författarintervjun 11 SEP 2018 Max Levin, docent och specialistläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, har tillsammans med Fredrik Landström skrivit en översiktsartikel om elektrokemoterapi. ()

4 frågor till Karin Modig

Författarintervjun 14 AUG 2018 Karin Modig, docent vid Karolinska institutet, har tillsammans med Sven Drefahl och Anders Ahlbom skrivit en medicinsk kommentar om livslängd. (2 kommentarer)

4 frågor till Alexandra Horvath

Författarintervjun 13 AUG 2018 Alexandra Horvath, läkarstudent och forskningsamanuens, har tillsammans med kollegor har skrivit två ABC-artiklar. ()

5 frågor till Jonas Höjer

Författarintervjun 24 JUL 2018 Jonas Höjer, Giftinformationscentralen, är en av författarna till en artikel om handläggning av Lergiganförgiftningar, som nu ökar. ()

5 frågor till Nina Johnston

Författarintervjun 28 JUN 2018 Nina Johnston, docent och överläkare, representerar tillsammans med medförfattare kardio­logföreningens arbetsgrupp för kranskärlssjukdom. I en översiktsartikel kommenterar de nya riktlinjer från den europeiska kardiologföreningen.  ()

4 frågor till Jon Ahlberg

Författarintervjun 20 JUN 2018 Jon Ahlberg, docent, har tillsammans med Karin Pukk Härenstam skrivit en av tre artiklar om att WHO:s checklista för säker kirurgi »firar« tio år. ()

4 frågor till Peter Magnusson

Författarintervjun 11 JUN 2018 Peter Magnusson, överläkare vid Gävle sjukhus, har tillsammans med kollegor skrivit en översikts­artikel om hypertrofisk kardiomyopati. ()

4 frågor till Cecilia Larsson Wexell

Författarintervjun 28 MAJ 2018 Cecilia Larsson Wexell, övertandläkare, Södra Älvsborgs sjukhus, är en av författarna bakom en artikel om läkemedelsrelaterad käkbensnekros. ()

4 frågor till Anna Edelvik

Författarintervjun 22 MAJ 2018 Anna Edelvik, neurosjukvården, Sahlgrenska universitetssjukhuset, är en av författarna till en artikel om epilepsikirurgi. ()

Böcker


Beställ en bok från Läkartidningen!

Arkivet


Ett enda arkiv. 45 000 artiklar. I fulltext från och med år 1996.

Läkartidningen arrangerar


Ta del av de senaste rönen. Träffa kollegor. Knyt kontakt med nya arbetsgivare.